לבן לשלחן החג • שושני גבינה וצימוקים

סטפן לייק No Comments on לבן לשלחן החג • שושני גבינה וצימוקים

סטפן לייק, השף הבכיר של שמרית, במתוכן מיוחד לחג השבועות. מיני שושני גבינה וצימוקים שישאירו לכולם טעם טוב בפה

13:46
28.04.24
מערכת האתר No Comments on משיח, עכשיו! הרב שניאור אשכנזי והרב דב הלפרין בסעודת משיח • צפו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

סטפן לייק, השף הבכיר של שמרית, במתוכן מיוחד לחג השבועות. מיני שושני גבינה וצימוקים שישאירו לכולם טעם טוב בפה.

מרכיבים ל- 25 יחידות

מרכיבים ל-25 מיני שושנים:

1/23 כוסות קמח (500 גרם)
1/2 שקית או 1/2 קובייה של שמרית
1/2 שקית משפר אפיה
100 גרם חמאה רכה
שקית סוכר וניל
2 ביצים גודל L
1/2 כוס סוכר (100 גרם)
3/4 כוס חלב (180 מ"ל)
קורט מלח

החומרים למלית:

500 גרם גבינה לבנה יבשה (למשל "טוב טעם")
ביצה 1 גודל L
2 כפות קורנפלור או קמח
כף גדולה של חמאה מומסת (20 גרם)
1/2 כוס סוכר (100 גרם)
2 כפיות תמצית וניל
גרידה מלימון אחד
1 כוס צימוקים בהירים קטנים (100 גרם)

למריחה ולקישוט:
ביצה טרופה, סוכר לבן, אבקת סוכר.

אופן ההכנה:

1: מכניסים לקערת מערבל את כל חומרי הבצק, פרט לחמאה, מוסיפים בהדרגה את החמאה הרכה ולשים עד לקבלת בצק רך וקטיפתי. משהים מכוסה במקרר (לפחות שעה).
2: בקערה נוספת, מערבבים את חומרי המלית, ללא הצימוקים, לתערובת אחידה.
3: מחלקים את הבצק ל-2, מרדדים כל חלק לעלה בעובי 1/2 ס"מ, מורחים חצי מתערובת המלית ומפזרים את הצימוקים. מגלגלים לרולדה ופורסים לפרוסות בעובי של כ-2 ס"מ.
4: משכיבים את הפרוסות עם מרווחים בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה ומתפיחים מכוסה כ-30 דקות במקום חמים. מברישים בעדינות בביצה טרופה ומפזרים סוכר לבן.
אופים בתנור שחומם מראש ל- °C170 עד 15 דקות לקבלת גוון זהוב.
5: מפזרים אבקת סוכר.



0 תגובות